باسمه تعالی
تکنینک های موفقیت در آزمون ارشد
به طور کلی در مورد نحوه موفقیت در آزمون کارشناسی ارشد ، موضوع به دو قسم تقسیم میشود:
مطالعات بستر ساز
مطالعات نهایی
مطالعات بستر ساز: در مطالعات بستر ساز سبک درس خواندن به روش کاملا علمی و سنتی است ؛ به نحوی که گویا دانشجو برای دروس امتحانی در طول دانشگاه درس میخواند. یعنی مطالعات او باید در حوزه ی کتابهای دانشگاهی (نه صرف جزوات) باشد. لازمه ی این امر ، سیر عمیق علمی است که دانشجو در طول ۴ سال تحصیلات کارشناسی برای خود ایجاد می کند.این مسیر علمی ، ساخته شده از تمام زحمات او و اساتید وی در طول ترم می باشد. یکی از بزرگترین مشکلات ما دانشگاهیان در همین مرحله است. این مرحله که تعارض بزرگی بین خواسته ی اساتید از دانشجویان و دانشجویان از اساتید است. زیرا مهم ترین توقع دانشجویان عبارت است از اینکه برای تدریس مفاد درسی ، از جزوه سر کلاسی استفاده شود. حال آنکه جزوه کلاسی زمانی از مزیت علمی برخوردار است که تمامی مفاد کتاب برای دانشجو یا تدریس شده یا به موجب تعهد اخلاقی خود ، مسلط بر تمامی مفاد آن شده باشد. در غیر این صورت جزوه نویسی و عادت به آن خیانتی به عرصه علم و فرهنگ است. زیرا وابسته کردن دانشجو به چند ورق ساده که ممکن است در آن از مطالب اشخاصی صحبت شود که منابع آن بدون ذکر باقی بماند صحیح نیست.
مفروض ما این است که خدمات آموزشی به نحو کاملا علمی و دلسوزانه در طول تحصیل ارائه می شود و دانشجو نیز غیر از تعهد علمی و اخلاقی که به استاد و دانشگاه خود دارد ، باید برای خود نیز دلسوزی کرده و از حالت دانشجوی “شب امتحانی” خارج شود و به نحوی مطالب کلاسی و کتاب مربوطه را در طول ترم مطالعه کند که شب امتحان فقط حالت دوره ای داشته باشد.
مطلب دیگری اینکه برای تدوام و تثبیت مطالب در ذهن ، دانشجو نباید هیچگاه از تست غافل شود. فرقی نمیکند که دانشجو یکسال دیگر یا دو سال دیگر آزمون ارشد دارد. کتابهای تست را به مثابه کتب درسی باید در کتابخانه خود داشت و مرتبا مرور کرد. عامل دیگر که به هیچ وجه یک شبه محقق نمیشود ، تسلط گام به گام بر زبان انگلیسی است. ممکن است به زعم برخی از دانشجویان ، این امر در گرو شرکت در کلاسهای مختلف زبان انگلیسی به همراه کتب و جزوات متعدد باشد.
پاسخ بنده ، نه مثبت است نه منفی . پاسخ این جانب در گرو تفکیک دو فرض مختلف است. فرض اول ویژه اشخاصی است که در کنار علم حقوق میخواهند کاملا به زبان انگلیسی مسلط شوند به نحوی که این دانشجویان اگر رشته ی دیگری را نیز به عنوان رشته ی تحصیلی خود بر می گزیدند ، باز هم زبان انگلیسی را در راس دروس خود قرار میدادند. زیرا میخواهند زبان دومی را همانند زبان مادری خود مسلط باشند؛ طبیعی است ایشان به آموزش حرفه ای نیاز دارند. فرض دوم دانشجویانی هستند که به زبان انگلیسی نگاه ابزاری دارند و صرفا میخواهند از آن به عنوان سکوی پرتاب در آزمونهای مختلف استفاده کنند. این دسته از دانشجویان اشخاصی هستند که آموزش زبان انگلیسی را با توجه به راهنمایی های کتب کنکور میتوانند به سر انجام برسانند ، زیرا ایشان به زبان انگلیسی در حد حرفه ای نیاز نداشته و صرفا با کتابهای موجود در بازار از قبیل کتابهای مربوط به آزمونهای تافل ، ۵۰۴ و … میتوانند به هدف خود یعنی موفقیت در کنکور دست یابند.
دانشجویان عزیز در نظر داشته باشید ، سوالات زبان انگلیسی ، نیمی از زبان عمومی و نیمی از متون حقوقی است. بنابر این نه تنها بسیار سخت نیست ، بلکه سرنوشت ساز است. چون اکثرا در آزمون کارشناسی ارشد از پاسخ دادن به سوالات متون حقوقی به زبان انگلیسی امتناع میکنند. پس خودتان قضاوت کنید که در این وادی اگر فقط به چند تست متون حقوقی انگلیسی پاسخ دهید ، چه اتفاقی برای رتبه ی شما می افتد. ازین روست که میگویم زبان انگلیسی سکوی پرتاب شما در کنکور است.
بنابراین در دوره مطالعات بستر ساز ، باید در کنار مطالعات روزمره دانشگاهی ، ساعتی و یا ساعاتی را برای آمادگی در آزمون ارشد کنار گذاشته تا دروس عمیقا در آن زمان مطالعه شود.
مطالعات نهایی : در این قسمت از مطالعات ، معمولا باید از منابع کمک آموزشی جهت سازندگی اطلاعات کلی که در طول مطالعات بستر ساز به دست آمده استفاده کرد. تست زنی بیشترین تاثیر را در زمان مطالعات نهایی دارد. از آنجا که متاسفانه یا خوشبختانه آزمونهای حقوقی کشور به صورت تست زنی برگزار میشود ، قاعدتا باید علاوه بر اندوختن سواد لازم ، از مهارت های تست زنی در طول دوران تحصیل نیز آگاه شد تا در برخورد با موقعیت تست های آزمون کانون وکلا و یا کارشناسی ارشد ، دچار استرس و شتاب زدگی نشد. بهترین زمان برای فراگیری این مهارت تست زنی از انتهای سال سوم تحصیلی در دانشگاه است. زیرا هنوز یک سال دیگر تا پایان تحصیل ، وقت باقی است و طبق قول و قرارهایی که در بالا توضیح آن داده شد ، قرار گذاشتیم که تا ۳ سال دوره تحصیلی ، دانشجویان به مطالعات عمقی و بستر ساز برای با سوادتر شدن و پختگی بیشتر بپردازند و در سال چهارم به مطالعات نهایی یعنی تست زنی و بهره مندی از منابع کمک آموزشی بپردازند. توجه کنید دانشجویان محترم هرگز جای این دو نوع برنامه ریزی را تغییر ندهید ، یعنی سیستم جزوه خوانی را در طول ۳ سال تحصیلی دوره کارشناسی ، تبدیل به دوره کتابخوانی و مطالعات عمیق نمایید و جزوه و خلاصه های آموزشی را به سال آخر منتقل کنید. آن هم نه برای دروس دانشگاهی، بلکه فقط برای دروس کنکور. همچنین فراموش نکنیم ، قرار گذاشتیم در طول ۳ سال اول به یادگیری زبان انگلیسی برای گذشتن از مرز زبان انگلیسی کنکور کارشناسی ارشد بپردازیم.
سخن نهایی
مهم ترین نکته ای که اساتید بنده به من گوشزد نکرده و فقط منابع تحصیلی را معرفی میکردند ، این نکته است که سلامت فیزیکی و سلامت روانی دانشجو بسیار مهم تر از حجم اطلاعات او برای شرکت در کنکور است. حجم کثیری از مطالب بدون سلامت روانی باعث ایجاد استرس در کنکور و اشتباهات فاحش در پاسخنامه می شود. یکی از مهمترین عوامل ، کم خوابی و بی توجهی به تغذیه است. در طول تحصیل بستر ساز و نهایی ، ورزش را حتی به صورت مختصر فراموش نکنید. شدت تمرکز شما بر سریالهای تلویزیونی از میزان تمرکز شما بر مطالب درسی میکاهد. تلویزیون را به اندازه نگاه کنید. دوباره برمیگردم به مهمترین نکته یعنی سلامت روانی. ببینید ما زمانی میتوانیم به ادامه تحصیل خود افتخار کنیم که معنای ادامه تحصیل را درک کنیم. انباشتن مدرک روی مدرک طریقیت دارد ، موضوعیت ندارد. باید معنای علم اندوزی را درک کنیم. فراموش نکنیم علم ، تحصیل ، ثروت ، مقام ، همگی برای خوشحالی ما هستند. زمانی میتوانیم لذت آنها را درک کنیم که بتوانیم به راحتی خوشحال باشیم و این در گرو سلامت روانی دانشجویان است. خواهش میکنم از جوانی خود لذت برده و خوشحال باشید از درس خواندن ، از دانشگاه ، از زندگی و از جامعه خود لذت ببرید و خوشحال باشید، احساس خوشبختی کنید ، از انرژی منفی دوری کنید تا هم از درس خواندن لذت ببریم ، هم جامعه سالم و خوشحالی داشته باشیم …
صمیمانه از استاد بابت لطفی که کردند متشکریم …
استاد ضرابی از بهترین و محبوبترین اساتید یونی مفیده خانوم ضرابی دستتون درد نکنه خیلی مفید بود البته از مدیرای سایت هم بابت این فعالیت ها تشکر میکنم
خیلی سازنده بود مخصوصا توصیه های آخر.ممنون از همه
با سلام خیلی خیلی خوب و مفید بود مخصوصا برای من که تمام فکرو ذکرم قبول شدن تو ارشده از استاد ضرابی و شما دوست عزیز تشکر میکنم
تجربه ها و اطلاعات خانم دکتر ضرابی واقعا شاه کلید کنکور ارشد حقوق ایران هستش.امیدوارم که با عنایت خداوند توان سپاسگذاری از زحمات بی دریغ ایشون رو داشته باشم. به امید روزی که همه ی بچه های حقوق ۸۸ دانشگاه مفید در کرسی بلندترین مقام های علمی حقوق ایران نشسته باشند.
سایت خوبی دارین.ولی چرا هیچکدوم از هم دوره ای هاتون نظر نمیدن؟انگار خیلی تحویلتون نمیگرن!
tnx
از استاد تشکر میکنم مخصوصا به خاطر سخن نهایی کلا دو روز دنیا ارزش اینو نداره ادم خودشو بخاطرش بکش ادم باید بخور بخواب شاد باشه تفریح کنه کنار اینا درسشو هم بخونه من خودم استاد این روشم شما هم می توانید فقط یکبار امتحان کافیست yes we can bye
اول تشکر میکنم از راهنمایی های خوب استاد ضرابی.۱ سوالی داشتم جالبه همه با اسم و فامیل کامنت گذاشتن! هماهنگ کردین؟
حرکت کاملا خود جوش و هماهنگ بوده !!!
خیلی خوب و مفید بود و جالبتر از همه این حسن توجه خانم ضرابی مایه دلگرمیه. گرچه خوشحالی که بقول قمیا زورکی نمیشه اما سعیمون رو می کنیم. برای شروع همین کامنت حسن محمدی نیا مایه خوشحالی و تفریحه و انبساط خاطره
اوه! مثل اینکه من عقب موندم همه ی برو بکس با اسم خودشون نظر گذاشتن و من هم تند و تند تایید کردم گفتم چغدر سایت گرم شده! به دمای جوش رسیده ولی خداییش کجای دنیا مدیران میان با اسم خودشون واسه مطلب خودشون نظر می زارن؟!
محسن جان برای تشویق دیگران ، گاهی اوقات باید تواضع کرد…
خوبه نمردیم و دیدیم وب سایت ورودی های ۸۸ از حالت رکودش خارج شده و چند وقتیه که بصورت منظم مطلب میذاره در ضمن ، مطلب بسیار خوبی بود کاش یکی پیدا میشد عمل میکرد فعلا نکته آخرو عمل کنیم تا ببینیم چی میشه
نه بابا! شما سر نمی زنی، کلا ما همیشه به روز می شیم
حالا خوبه خودم مدیرما!!! مدیرا دیگه میان برام پاسخ می زارن ورودی داریم ما!
از خانوم ضرابی برای این زحماتی که کشیدن تشکر میکنم امیدوارم که همیشه بتونیم از راهنمایی های ایشون بهره ببریم در ضمن خانوم ضرابی با این کارشون موجب شدن که ورودی های ۸۸ بعد از مدت ها با اسم واقعی خودشون نظر بزارن و من واقعا این حرکت رو تحسین میکنم و ایشالا این شفافیت تا همیشه ادامه داشته باشه