۱ – گرایش حقوق خصوصی
رشته حقوق خصوصی، در واقع حقوق مادر محسوب شده و از مباحث حقوق مدنی، مسئولیت مدنی،حقوق تجارت، آیین دادرسی مدنی، متون فقه، قواعد فقه و اصول فقه بحث مینماید. در آزمون کارشناسی ارشد رشته حقوق خصوصی از داوطلبان در پنج عنوان درسی امتحان به عمل میآید که هر یک دارای منبع خاصی برای مطالعه بوده و مواد و ضرایب هر یک به شرح جدول ذیل میباشد.
عنوان درس |
ضریب |
متون حقوقی |
۱ |
در اینجا به بررسی مهمترین شاخهها و موضوعات حقوق خصوصی، معرفی برخی کتابها و اساتید برجسته این رشتهها میپردازیم.
داوطلبان آزمون کارشناسی ارشد برای آزمون این گرایش باید پنج عنوان درسی را مطالعه کنند، که به شرح زیر میباشد:
« متون حقوق به زبان خارجی (انگلیسی و فرانسه) »
تعداد سئوالات این درس در متون حقوقی، ۱۵ سوال از متون تخصصی حقوق و ۱۵ سوال دیگر از زبان عمومی(شامل قواعد، گرامر، لغات و …) است.همانطور که از نام درس پیداست، تعدادی از سئوالات این درس زبان عمومی و تعدادی از آنها نیز مربوط به اصطلاحات و متون تخصصی رشته حقوق میباشد. بدون تردید اگر دانشجویان در درس زبان حداقلهایی را داشته باشند مطالعه و سرمایهگذاری در این درس میتواند منطقی باشد. معمولاً منبع درس زبان تخصصی در اکثر رشتهها در دانشگاههای مختلف فرق میکند و اساتید این درس به صورت سلیقهای منابع و یا جزوات مورد نظر خود را به دانشجویان معرفی میکنند. خواندن کتابهای زبان عمومی و همچنین زبان تخصصی برای رسیدن به تسلط در این درس تا حدودی کفایت میکند. در کتاب زبان عمومی مطالب گرامری و یک سری لغات و اصطلاحات عمومی و همچنین تستهای عمومی رشتههای مختلف گنجانده شده و داوطلبان حتی در صورت فراموشی درس زبان میتوانند خود را به سطح مطلوبی با استفاده از این کتب برسانند.
منابع:
Law text، Law made simple،G.C.S.E law
« حقوق مدنی »
در مجموع میتوان چنین گفت که حقوق مدنی در حقوق خصوصی به عنوان پایه و قانون مدنی به عنوان قانون مادر شناخته میشود. سایر رشته های حقوق خصوصی و قوانین مختلف و متعدد در این زمینه همه از قانون مدنی سرچشمه می گیرند. ضریب این درس در آزمون دانشگاه دولتی (۳) میباشد و به همین لحاظ مهمترین درس برای قبولی در آزمون کارشناسی ارشد گرایش حقوق خصوصی میباشد، تعداد سئوالات آن در آزمون ۲۰ میباشد، برای تسلط کامل بر این درس باید زمان بسیاری صرف کرد.
منابع:
حقوق مدنی(۱) اشخاص و محجورین: دکتر سید حسین صفایی
حقوق مدنی(۲) اموال و مالکیت: دکتر ناصر کاتوزیان
حقوق مدنی(۳) قواعد عمومی قراردادها: دکتر ناصر کاتوزیان – کتاب سقوط تعهدات دکتر شهیدی
حقوق مدنی(۴) وقایع حقوقی: دکتر ناصر کاتوزیان
حقوق مدنی(۵) حقوق خانواده: دکتر صفایی – دکتر اسدالله امامی- دکتر کاتوزیان
حقوق مدنی(۶ و ۷) دوره مقدماتی حقوق مدنی عقود معین (دو جلد): دکتر ناصر کاتوزیان
حقوق مدنی(۸) شفعه، وصیت و ارث: دکتر ناصر کاتوزیان
قانون مدنی در نظم حقوق کنونی: دکتر ناصر کاتوزیان
قانون مدنی و قانون مسئولیت مدنی
« حقوق تجارت »
حقوق تجارت (۱) به تعریف تاجر و عملیات تجاری میپردازد. در حقوق تجارت (۲) شرکتهای تجاری و در حقوق تجارت (۳) اسناد تجارتی بررسی میگردد. در حقوق تجارت (۴) نیز تصفیه و ورشکستگی مورد مطالعه قرار می گیرد.ضریب این درس برای گرایش حقوق خصوصی (۱) و تعداد سئوالات آن ۲۰ سئوال میباشد. مطالب آن مربوط به تعاریف و قوانین تجارت میباشد.
منابع :
حقوق تجارت(۱، ۲، ۳، ۴) : دکتر اسکینی-دکتر عرفانی
قانون تجارت
قانون تصفیه امور ورشکستگی و قانون صدور چک
« آئین دادرسی مدنی »
تعداد سئوالات این درس در آزمون ۲۰ سئوال و ضریب آن برای گرایش حقوق خصوصی (۱) میباشد. در این درس مطالبی نظیر شرایط اقامه و انواع آن، صلاحیت و حدود اختیارات مراجع قانونی، انواع موضوعات راجع به دادخواست احکام و قرارها، شرایط شکایت از آرا، رد دادرسی، دستور موقت، تأمین خواسته، قانون اجرای احکام مدنی و دیگر موضوعات مربوطه بررسی میشوند، به لحاظ سختی و آسانی این درس را میتوان آسانتر از حقوق مدنی و سختتر از حقوق تجارت دانست.
منابع :
آئین دادرسی مدنی و بازرگانی: دکتر سید محسن محمدزاده افشار
کتاب های دکتر شمس
قانون آئین دادرسی جدید ، قانون اجرای احکام مدنی ، قوانین موجود در مورد شورای حل اختلاف و نحوه اجرای محکومیتهای مالی و قوانین دیوان عدالت اداری
« متون فقه »
تعداد سئوالات این درس در آزمون ۲۰ سئوال و ضریب آن در آزمون دانشگاه دولتی (۱) میباشد. از منابع مهم این درس کتابهای لمعه الدمشقیه و شرح لمعه ترجمه دکتر علی شیروانی، مباحث حقوقی شرح لمعه تألیف دکتر اسداله لطفی و تحریرالروضه به همراه ترجمه فقه استدلالی سید مهدی دادمرزی میباشند. بدی آن سنگین بودن فهم و بالا بودن حجم مطالب آن است. در کل داوطلبان رشته حقوق اگر کمی با دقت و با صرف وقت زیاد و تمرکز این درس را مطالعه کنند، میتوانند در این درس موفقیت لازم را کسب کنند، ولی این درس از دروسی است که تفاوت درصد بین داوطلبان زیاد است و بعضی داوطلبان در آن احساس ضعف میکنند
خیلی خوب بود اما پیشنهاد می کنم منابع و ضریب بقیه گرایش های کارشناسی ارشد حقوق رو هم درج کنید
خواهش،قراره همه ی گرایش ها رو با منابع و ضریب معرفی کنیم.
خیلی خوب و عالی بود. متشکرم از زحمات شما
سالها می ماند آنجا می نگارید…
اصلا کارتون درست نیست
شوما خوبید